Mesajı Okuyun
Old 10-01-2012, 14:14   #7
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan director
İyi günler,
Bir Apartman Yöneticiliği'ne ait vekaletim var. Ancak yapılan son genel kurul kararında yönetici değişmiştir. Bendeki vekalet eski yöneticiye aittir. Eski yöneticinin vermiş olduğu vekalet ile icra takipleri açtım. İtiraz ettiler. Bunlara ilişkin itirazın iptali davası açmayı ve yeni borçlulara ilişkin icra takibi yapmayı düşünüyorum. Sorum şu; eski vekalete göre dava açıp, icra takibi yapabilir miyim? Yoksa yeni yöneticiden vekalet almam zorunlu mu? İcra dosyalarına yönetici değişimi sebebiyle herhangi bir bildirim yapmam gerekir mi ?
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar


Yargıtay 18.H.D.1997/4346 E. 1997/6274 K. 12.06.1997 Tarih

Kat Mülkiyeti Kanununun yöneticiye vermiş olduğu yetkilere istinaden dava açılmak üzere yönetici tarafından avukata verilen vekaletname yöneticinin görev süresinin bitmesi ve yeni yöneticinin seçilmesi ile hükümsüz kalmaz ve davayı açan avukat bu vekaletnameye dayanarak yeni yönetici döneminde de davayı takip etmeye yetkili ise de, avukatın dava açıldığı tarihte görevli yönetici tarafından tevkil edilmiş olması şarttır.

Bu davada vekaletname önceki yönetici tarafından 20.1.1994 tarihinde avukata verilmiş, dava ise 10.10.1996 tarihinde yeni yönetici adına bu avukat tarafından açılmıştır. Bu durumda yukarıdaki husus dikkate alınarak, görevde bulunan yöneticiden vekaletname almamış vekil tarafından açılan davaya bakılıp sonuçlandırılamaz.

Mahkemece HUMK'nun 67. maddesi hükmü de dikkate alınarak vekile, halen görevde bulunan yönetici tarafından verilecek vekaletnameyi ibraz etmek üzere mehil verilmelidir. Bu husus dikkate alınmadan, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre tüzel kişiliği bulunmayan yönetim adına davadan önce görevi bitmiş yönetici tarafından verilmiş vekaletnameye dayanılarak dava açan avukatın yetkili sayılmış olması doğru görülmemiştir.
...