Mesajı Okuyun
Old 09-01-2012, 11:21   #49
Av. Seda Üstün Tuğ

 
Varsayılan

Şaşırdığım nokta şu: Genç meslektaşlar nerede
Asıl bizi ilgilendiren konu bu. Gençlerin daha fazla sahiplenmesi ve çözüm üretmesi gerekmez mi? Mesleğin dinamikleşmesine en fazla katkıda bulunanlar nerede
Muğla Barosu Başkanı Sayın Mustafa İlker Gürkan'ın görüşünu aktarmak istiyorum:
"Mesleğimizin geleceği onlar. Onların mücadelesi olmazsa, mücadeleye katılımı olmazsa hiçbir şey başarılamaz. Eğer onlara layık görülen sadece "koşuşturmak", yine "koşuşturmak" ve devamında yine "koşuşturmak" olursa..Baroların önce buna müdahale etmesi gerekir.Aksi halde tarih önünde sorumlu oluruz."
Bu görüşe katılmamak elde değil.
Stajı biten ve serbest olarak mesleğe henüz başlamayan, bir başka meslektaşının yanında "sigortalı" olarak çalışanların katılımı da şarttır. Ancak o kadar soyutlanmış şekilde çalışıyorlar ki durumdan çoğu bihaber. Aradan aylar geçmiş olmasına rağmen..
Heyy, bu başka bir konu! diyenleri duyar gibiyim. Hayır değil. Çünkü olumsuzluklar giderilmeden, eksik yapılan tartışmalar her zaman eksiktir ve gerçek bir başarıdan uzaktır.
Söylenecek çok şey var, tartışılacak yığınla ayrıntı..Ama görüyorum ki hala TAM değiliz..Bence esaslı sorunlardan biri de budur..