Mesajı Okuyun
Old 08-01-2012, 16:05   #6
denizizm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan tuğbaatalay
Açacağım ortaklığın giderilmesi davasında tapuda malik gözüken şahısların %90 ı vefat etmiş. bu vefat eden kişilerin veraset ilamlarını vermeden davayı açabiliyormuyum. Dava açıldıktan sonra mahkeme bana veraset ilamlarının çıkarıtılması konusunda yetki mi vercek. ayrıca davanın ilk açılış kısmında davalı olarak bu vefat eden şahıslarımı göstereceğim. Şayet öyleyse ölen şahıslara tebliğat nasıl olacak. son olarakta tapu kaydında kim olduğunu bilmediğimiz soy isim yada baba ismide olmayan biri var. davayı açmadan mı soy isim ekleteceğim. (ki nasıl yapacağım sadece fatma yazıyor.) yoksa davayı açtıktan sonramı yapacağım. ayrıca adres bulma konusunda sıkıntı yaşarsam mahkeme bunu mernis adres vs. yoluyla bulabilir mi.?
Şİmdiden cevap verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar.
1-)tapuda malik görünen kişilerin çoğu ölü ise dava dilekçesinde tabi öldüklerinden eminseniz ..... mirasçıları şeklinde de yazablirsinz.ayrıca intikal olmadığına göre tapuda isimleri yazılı şahıslar ölü olsa bile hala tapu da hissedar olarak ölü kişiler görünüyorsa sadece isimlerini yazsanız da olur.
2-)dava dilekçenizde eğer az önce belirttiğim gibi ..... mirasçıları şeklinde yazdıysanız dilekçe içeriğinde şu kişi ölü olup veraset ilamı için yetki verilmesi şeklinde talepte bulunabilirsiniz.ancak hangilerinin ölü olduğunu bilmiyorsanız ve bu nedenle sadece isim yazdıysanız bu durumda tebligattan sonra yetki istersiniz.
3-)sadece isim yazan kişi açısından tapu kayıtlarından inceleme sonucunda belki tapudan soy smi ekletebilirsiniz kayıtlara ulaşamıyorsanız kayyım atanır.

son olarak tapuda malik olarak görünen kişilerin mirsçılarının fazla olması halinde bir de mernisleri yoksa taraf teşkili aşamnız uzayabilir. verdiğiniz emeklerin karşılığını alamayabilirsiniz.kolay gelsin