Mesajı Okuyun
Old 07-01-2012, 18:42   #5
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Mezopotamyalı
Cevaplar için teşekkür ederim. Ancak burada fiili yolu biraz detaylı açıklayabilir misiniz? İlgilisi olduğumu nasıl ispat edeceğim? Henüz bir sözleşme yok, ön inceleme için tapuya gideceğim. Tapu memurlarının lafına güvenemeyeceğime göre, tam olarak hangi defterleri görmem gerek? İpotek, haciz, intifa, tedbir vs şerhlerle kayıtlar hangi kısımda bulunur. Mesela tapu örneğinin üstünde yer alır mı bu kayıtlar? Yer alması gereken defterde yer almayıp başka bir defterde yer alma gibi bir durum olabilir mi? Olursa bu beni bağlar mı?

?

İncelemeniz gereken defterler a- Tapu kütüğü b- Kat mülkiyeti kütüğü

a-Bu kütükte taşınmazın teknik ve hukuki durumuna ait bilgiler bulunmaktadır.Ada, pafta, parsel vb gibi teknik bilgiler; mülkiyet, irtifak hakları, taşınmaz mükellefiyeti ve şerhler, beyanlar, rehin hakları(ipotek gibi) bulunmaktadır. Başka bir defterde olan bilgi, bu defterde mutlaka vardır.

b- Bu kütüğe bakarak, taşınmazın bulunduğu binanın kat müşkiyetine geçip geçmediğini öğrenip, ana sözleşmeyi okuyabilirsiniz.

Alıntı:
Bir de eskiden tıpkı araç alımında olduğu gibi vergi borcu olan gayrımenkul alınamıyormuş. Ancak sanırım artık alınabiliyor. Bu konuda bilgisi olan meslektaşım var mı? Vergi borcu olmadığını vergi dairesiyle birlikte belediyeyede mi sormak gerek

Anlaşıldı, siz ciddi ciddi taşınmaz alacaksınız. Tebrikler.

Bağış veya miras intikali gibi bir durum yoksa vergi dairesinden ilişiksiz belgesi istenmemektedir. Ancak siz sorunsuz bir yer almak istiyorsanız, satıcıdan bunu talep etmelisiniz.