Mesajı Okuyun
Old 05-01-2012, 14:44   #3
av.ebru

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan by dinçer
Ebru Hanım ;

Çıkarmadıysanız öncelikle bir veraset ilamı çıkarmalısınız.

Bu veraset ilamı ile bulunduğunuz ildeki Halkbankası na müracaat ederek muris ile TOKİ ile yapılan sözleşmenin bir suretini talep edebilirsiniz.

Ödemeler bittiyse ve hatırlaığım kadarı ile imzalanan sözleşmede tapunun ne surette verileceğine ilişkin bilgiler var.Ödemenin yapılmış olması ile karşı taraftan edimini ( tapu vermek )yerine getirmesini Müvekkilleriniz mirasçı olarak talep edebilirler diye düşünüyorum.

Tapuyu aldıktan sonrasını zaten belirtmişsiniz


Merhaba,öncelikle yanıtladığınız için teşekkürler.
Mirasçılık belgesi mevcut,sorun şu,TOKİ yetkilisi tapunun 2-3 ay içerisinde çıkacağını söyledi.Ancak Halkbankası yetkilisi "TOKİ'nin 2 yıldır her ay tapunun çıkacağını söylediğini,fakat çıkmadığını" belirtti.Bu nedenle ortaklığın giderilmesi davası açmak için tapunun çıkmasını beklemek istemiyorum. Banka devamla, kendilerinin aracı kurum olduğunu ,ancak mahkeme kararlarını uyguladığını ve tapunun müvekkiller adına tescili yönünde mahkemeden karar getirmem gerektiğini söyledi. Sulh hukuk mahkemesine başvuracağım;ancak ne tür bir istemde bulunmalıyım,dilekçe içeriği nasıl olmalı? Teşekkürler.