Mesajı Okuyun
Old 31-12-2011, 10:18   #2
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan

Alıntı:
Av. Muzaffer ERDOĞAN
Alıntı:
...Ben artık ihtiyarladım...

Sayın ERDOĞAN

İhtiyarlık hakkındaki hükmünüzün ihtiyari olduğunu düşünüyorum. Satırlarınız da sizin genç olduğunuzun ispatı

“…millet, kendi vekillerini seçerken, çok dikkatli ve titiz olmalıdır…
…Genellikle bütün vatandaşların, adaylıklarını ortaya atan her şahıs hakkında karar vermeye yardımcı olacak doğru bilgilere ve isabetli oya sahip bulunacağını kabul etmek, nazarı olarak var sayılsa, bile, bunun tam bir gerçek olmadığı, tecrübelerin tecrübeleriyle ve inkâr edilemez bir açıklıkla ortaya çıkmıştır…” (M. Kemal ATATÜRK, Nutuk)

“…milletvekillerinin çeşitli ayrıcalıklarının biri -belki de başlıcası- kendilerinin alacağı parayı kendilerinin belirleyebilmeleridir; çünkü kanunlar, milletvekillerinin oyuyla kabul edilir. Kendilerine kamu bütçesinden ödeme yapılanlar arasında, böyle bir yetkisi olan başka hiç kimse yoktur… (Prof. Dr. Rona AYBAY, Milletvekili Maaşları ve Asgari Ücret, Cumhuriyet, 29.12.2011,s.2)

Bu son zam...
Önceki...
Daha önceki...
Ve daha da önceki...

Avukatlığın “hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamaktır” amacı (Av.K.m.2), milletin vekilleri için geçerli değildir.

Saygılarımla, mutlu yıllar.