Mesajı Okuyun
Old 30-12-2011, 11:01   #11
Av. Ali YILMAZKARA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan TaitaDragonfire
MUVAFAKATNAME



MUVAFAKATNAME VEREN : Av. xyz (123 Barosu)

MUVAFAKATNAME VERİLEN : Stj. Av. asd (123 Barosu)


MUVAFAKATNAME KAPSAMI :

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 26. maddesinde stajyer avukatın yapabileceği işler;
“Stajyerler, avukat yanında staja başladıktan sonra, avukatın yazılı muvafakati ile ve onun gözetimi ve sorumluluğu altında, sulh hukuk mahkemeleri, sulh ceza mahkemeleri ile icra tetkik mercilerinde avukatın takip ettiği dava ve işlerle ilgili duruşmalara girebilir ve icra müdürlüklerindeki işleri yürütebilirler.” denilmektedir.

İş bu kanun maddesine dayanarak yanımda staj yapan, gözetim ve sorumluluğumda bulunan Stj. Av. asd’nin; sulh hukuk mahkemeleri, sulh ceza mahkemeleri ile icra tetkik (hukuk-ceza) mercilerinde takip ettiğim dava ve işlerle ilgili duruşmalara girmesine ve icra müdürlüklerindeki işleri yürütmesine muvafakat ediyorum.



Av. xyz (123 Barosu)

Öncelikli olarak ortada bir muvafakatname vardır ve bunda bir çelişme yoktur. Her hal ve şartta burada bir taklit söz konusu değildir ki aslına benzemesi ve ayırt edim noktasında iğfal kaabiliyeti aransın. Şekle tabi olmayan Avukatlık Kanunu ve Avukatlık Staj Yönetmeliğine dayalı "yazılı izin" bildirir gösterir belgedir.

Sahtecilik suçu vardır derken kastettiğim buydu ardından kasta bakmak gerektiğini ben de dile getirdim. Hatta zarar da söz konusu olmadığından kast değerlendirilmesi şüphelinin lehine yorumlanır da dedim.

Sizin savcılık belgesi vs dediğiniz RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİĞE GİRER olaydaki muvafakatnameyi hak ve yetkinin kazanımından önce düzenlemek ÖZEL EVRAKTA SAHTECİLİK yada genel mana da SAHTECİLİĞE girer.

Resmi evrakta sahteciliğe ilişkin tek kelime etmemiş olmama rağmen verdiğiniz yanıtlar mesajlarımı bir kez daha okumanızda beni anlamanız açısından faydalı olacağı kanaati oluşturdu. Teşekkürler.