Mesajı Okuyun
Old 27-12-2011, 13:24   #1
emin ozler

 
Varsayılan değişen firmalara rağmen aynı işte 10 yıl çalışan işçinin kıdem tazminatı v.s. ücret alacakları

Öncelikle merhabalar,

Müvekkilimiz mülkiyeti ve yönetimi Sağlık Bakanlığına ait bir devlet hastanesinde, iş sözleşmesi ile hastane yönetiminden temizlik ve yemek işlerini ihale alan firmalara bağlı olarak 01.06.1998-17.07.2008 tarihleri arasında çalışmıştır.

Gariplik şurda ki Hastane yönetimi temizlik ve yemekhane işlerinin ihalelerini birer yıllık süreler için yapmaktadır ve bu hizmetlerde çalışacak işçilerin isimleri yine hastane yönetiminin düzenlediği gayriresmi liste ile ihaleyi alan firmaya bildirilmektedir. Böylece mevcut işçiler yeni firmaya bağlı olarak çalışmaya devam etmektedir. Nitekim bu koşullar altında aralıksız olarak 10 yıl hizmet ifa eden müvekkilin hizmet cetvelinde sık sık giriş çıkışlar yapılmış, müvekkil toplamda 5-6 farklı firmaya bağlı olarak çalışmıştır.
Bu koşullar altında yargıtay'ın giriş çıkışların dikkate alınamayacağı hususundaki görüşü dikkate alınır mı?

İkinci olarak kıdem tazminatı ve fazla mesai, tatil ücretleri hususunda açılacak davada husumet kime yönlendirilecek? Örneğin sadece devlet hastanesi mi? Veya ihaleyi alan firmalar + devlet hastanesi mi? sadece ihaleyi alan firmalar mı? ya da zamanaşımına uğramamış ücretler için ihaleyi alan firmalara ayrı ayrı mı husumet yöneltmek gerekir? Malum yanlışlık halinde ciddi bir karşı vekalet ücreti yekünü ile karşılaşmak olası. Bu hususta meslektaşlarımın görüşlerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.