Mesajı Okuyun
Old 27-12-2011, 08:16   #10
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Avukat Kamer Akgül
Değerli Meslektaşım,

Bahsettiğim olaydaki vekilö düşük gelirli bir işte çalışan birisiyse ve kendisinin yanında yaşayan, herhangi bir çalışması ve maaşı olmayan, yakın zamanda köyden İstanbul'a göç eden annesinin 1.200.000 TL.ye yer satın almasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu noktasında davada şansımız olmaz mı dersiniz? Müvekkil tarafından vekile gönderilen para 3.000.000 TL. ise ve müvekkil adına alınan yerler tapuda 635.000 TL. ye satın alınmışsa, gerek müvekkil adına alınan yerin, gerekse vekilin annesinin adına alınan yerlerin alım tarihlerinin aynı olması gibi illiyet bağlarından açılan davada şansımız yüksek olmaz mı acaba?

İlginize teşekkür ediyorum.

Bu ayrıntılar karşısında, şansınızın yüksek olacağına inanıyorum, kolay gelsin. Değerli meslektaşlarım, bununla ilgili örnek kararlar ekleyebilirler se daha da yararlanacağız.

Bu konuda bilebildiğim kitaplar:
1- Sn. Eraslan Özkaya, "Vekalet Sözleşmesinin kötüye kullanılması",
2- Yargıtayca da atıf yapılan,
Prof. Dr. Turan Esener'in " Selahiyete müsteniden temsil"
Prof. Dr. Haluk Tandoğan, Borçlar Hukuku ( Özel Borç İlişkileri ) isimli kitaplardır.

Öte yandan vekilin annesi, vekilin kötü niyetle hareket ettiğini bilen ya da en azından bilmesi gereken kişidir.
Bu durumda açılacak dava, yalnız vekile, vekil ile birlikte annesine, ya da doğrudan kötü niyetli üçüncü kişi olan anneye karşı açılabilir.
Ne var ki, davanın, haksız fiil mi, tazminat mı, tapu iptali ve tescil mi olacağı, benim açımdan, somut olayı tüm incelikleri ile birlikte adı geçen kitaplardan yapacağım inceleme ve araştırma sonucunda ortaya çıkacağını belirtmeliyim. Kolay gelsin.