Konu: Nafaka
Mesajı Okuyun
Old 26-12-2011, 09:50   #1
Konuk

 
Varsayılan Nafaka

Eşimle yaklaşık altı aydır ayrı yaşıyoruz. Kendisi ikamet ettiğimiz lojman kirası ile elektrik ve su ücretini ödüyor. Bende oturduğumuz evin aidat, mutfak ve diğer giderlerini karşılıyorum. Kendisi benden çok daha fazla maaş alıyor. Ayrıca müşterek kızımızın tüm masraf ve giderlerini de ben karşılamak zorunda kalıyorum. Eşimin bu yönde hiçbir katkısı yok .Çalışan bir bayanım. Ancak gelirim evin aidat, geçim ve kızımın giderlerine ancak yetiyor. Bu nedenle de kızıma bakıcı bile tutamıyorum. Kızıma hasta olan annem binbir zorluk ve güçlük ile bakıyor. Benim sorum söyle olacak ;
1- Eşimden nafaka talep ettiğimde ; kendisi lojman kira ve elektrik su gibi giderlerini karşıladığı ve dışarıda oturduğu için nafaka vermek istemeyecek. Ayrıca kredi çekmiş bunu da bahane gösterecek. Eşimden çocuğum için nafaka talep ettiğimde çocuğumun giderleri ve bakıcı masrafları için nafaka bağlanır mı ?
2- Nafaka bağlandığı takdirde ; bu eşimin evden ayrıldığı tarihten itibaren mi geçerli olur yoksa davayı açtığım tarihten itibaren mi ? Kendisine eve dön çağrısı yapmadım. Ama hangi tarihte evden ayrıldığına dair tanık ve şahitlerim mevcut.
Yanıtınız için şimdiden teşekkür ediyorum.