Mesajı Okuyun
Old 23-12-2011, 14:23   #5
Av. Selim MACİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan advocate80
Öncelikle teşekkür ederim

Peki ayrımı nasıl yapıyoruz yani neden konut dokunulmazlığı suçundan ayrıca yargılanmıyorda mala zarar vermek suçundan yargılanıyor her iki suçta hırsızlık fiilinin gerçekleşmesinin doğal sonuçu değilmidir, yani cam kırılmadan içeri girip hırsızlık yapılamaz yada konut dokunulmazlığı ihlalal edilmeden konuta girip hırsızlık yapılmaz her ikiside aynı gibi görünüyor aradaki farkı nasıl veya hangi kanun maddesi ile ayırt edebiliriz....

Sayın advocate80;
Ayrımı şu şekilde yapıyoruz :
TCK'da bir suç diğer bir suçun ağırlaştırıcı nedeni veya bir suç diğer bir suçun unsuru ise bu suçlardan ayrı ayrı cezalandırılma yapılmaz. Konut içinde yapılan hırsızlık; hırsızlık suçunun ağırlaştırıcı nedeni olduğu için ayrı ayrı cezalandırılamaz.Fakat mala verme suçu, hırsızlık suçunun unsuru veya ağırlaştırıcı nedeni olmadığı için içtima hükümleri uygulanır ve bu fiillerden dolayı ayrı ayrı cezalandırılır.

Kanun maddesi ise şu : TCK MADDE 42. - (1) Biri diğerinin unsurunu veya ağırlaştırıcı nedenini oluşturması dolayısıyla tek fiil sayılan suça bileşik suç denir. Bu tür suçlarda içtima hükümleri uygulanmaz.
Bu konuya ilişkin forumda daha önceden tartışma yapılmış,oradan da bakabilirsiniz.
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=37037

Saygılar..