Mesajı Okuyun
Old 23-12-2011, 13:07   #2
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan advocate80
Merabalar....

Müvekillim hırsızlık yapmak kastı ile bir dükkanın camını kırıp içeri giriyor ve içerdeki kasayı çalıyor. Daha sonra kamera kayıtlarının incelenmesi sonuçunda teşhiş ediliyor ve yakalanıyor.

Benim sormak istediğim, kasayı çalmak için dükkanın camını kırıyor ve kasayı çalıyor, ayrıca camı kırdığı için mala zarar verme suçuda isnat ediliyor, burda her iki suçtan dolayımı yargılanacak yoksa sadece hırsızlıktanmı yargılanacak çünkü müvekkilimin mala zarar vermek gibi bir kastı yok amacı hırsızlık yapmak fakat hırsız suçunu işlemesi için camı kırması gerekiyor. Kanun maddeleride ve yargıtay kararıda vererek yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Her iki suçtan da yargılanacak. Mala zarar verme, hırsızlık suçunun ağırlaştırıcı sebebi değil, ayrı bir fiil ile işlenen ayrı bir suçtur. Hırsızlık konusu mala zarar verme halinde ayrıca ceza verilmez. Ya da bina içinde hırsızlık suçunda konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ayrıca ceza verilmez. Ancak cam kırılarak içeri girilir ve hırsızlık yapılırsa hem hırsızlıktan hem de mala zarar vermeden ceza verilir.