Mesajı Okuyun
Old 23-12-2011, 08:50   #4
önceki beyan

 
Varsayılan

Hazırladığınız ayrıntılı taahhüt sayesinde marka hakkı açısından ileride herhangi bir ihtilaf çıkacağını sanmıyorum. Olası ihtilaf şu olacaktır: logoyu kullanmalarına izin vereceksiniz. Binlerce kartvizit bastırıp her tarafa dağıtacaklar. Aranızdaki sözleşme sona erdiğinde kartlar tüketicilerin ellerinde kalmaya devam edecek. Size ait enerjiyi satın almak isteyenler X firmasına ulaşacak. X firması da onlara “sözleşmemiz sona erdi” demeyecek, “şu firma çok daha iyi” deyip o firmaya yönlendirecek. Siz de x firmasına haksız rekabet davası açıp bu durumu ıspatlamaya çalışacaksınız. Türkiye şartlarında bu durumla çok karşılaşılıyor.

Alıntı:
Yazan egelihukukcu
İlgili firma sadece bizim adımıza çalışmıyor, pek çok firmanın tanıtımını yapıyor.


Logo kullanım iznini aldıklarında kartvizitlerinde birçok logoyu bir arada kullanacaklardır. Böyle bir kullanımda güçlü marka zarar görür, zayıf marka yarar sağlar. Hatta farklı sektörlere ait markaları bir arada kullanırlarsa “ayırt ediciliğe” dahi zarar gelebilir.

Alıntı:
Yazan egelihukukcu
Enerjinin satışını gerçekleştirebilmek adına ilgili kişi ve kurumlarla irtibata geçip bilgi verecekler. İşi bağlayınca devreye yine biz gireceğiz.


Yapacakları şey “iş bağlama”. Eğer x firması piyasada iyi bilinen bir firmaysa müvekkilinizin logosunu kullanmadan da tüketiciye o güveni vermeleri mümkün.

Sonuç olarak: “hiç logoyu kullandırmamak daha iyi olur.”