Mesajı Okuyun
Old 22-12-2011, 17:07   #2
Av. Ali YILMAZKARA

 
Varsayılan

5271 CMK Soruşturmanın gizliliği

MADDE 157 - (1) Kanunun başka hüküm koyduğu hâller saklı kalmak ve savunma haklarına zarar vermemek koşuluyla soruşturma evresindeki usul işlemleri gizlidir.

*Bu usuli işlemlere ilişkin genel bir hüküm olmakla beraber Soruşturmaya tabi tutulan kişinin kimliği gizli tutulabilir mi? Evet, Soruşturma savcısı bu konuda gizlilik kararı verebilir. (Emniyet Amirliğine bu konuda bir talimat verdiğine tanıklığım olmuştur.) Verilen gizlilik talimatı emniyet mensuplarına ilişkin olduğundan,

5237 TCK Görevi kötüye kullanma

MADDE 257 - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir (KOD 1) menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

hükmüne tabi olabilir kanaatindeyim. Özellikle bu fotoğrafın menfaat karşılığı verilmiş olması İrtikap mevzunu bile gündeme getirebilir.

Gizlilik kararı yoksa durum sadece memuriyetle bağdaşmayacak işler niteliğinde olmasından idari, süphelinin basında yer alan görüntüleri ile mağduriyetine sebep olmasından hukuki (tazminat) yolları gündeme getirebilir kanaatindeyim.

Nacizane görüşümdür saygılarımla.