Mesajı Okuyun
Old 22-12-2011, 15:06   #1
özge akbıyık izmir

 
Varsayılan Blok Halİnde Apartman YÖnetİmİ

Arkadaşlar ,
3 bloktan oluşan , girişleri ayrı bir apartman mevcut ve var olduğundan beri yönetimleri , yöneticileri defterleri ayrı . Bir bloğun çatı ve dış cephe sorunu var 12/13 çoğunluk ile karar alınmış . Bir daire maliki toplantıya , giderlere katılmadığı gibi tebliğe yarar adres dahi bildirmemiş , kiracısı da toplantılara iştirak etmemekte. Ancak çatı onarım giderine payı oranında düşen bedel nedeniyle açılan alacak davasında bilirkişi ;
3 bloğunda her toplantıda bir araya gelip , tek yönetim oluşturup , tek bir karar alması gerektiği ve bu nedenle karar yeter sayısının mevcut olmadığı yönünde bir rapor ibraz ediyor.

Blok yönetimleri hususnda bir yasa maddesi ya da ilgili bir yargıtay kararına da ulaşamadım. Ancak hala hayatın olağan gerekleri uyarınca her kararda 3 bloğun maliklerinin hazır edilmesinin hem mümkün olamayacağı hem de gereksiz olacağı , diğer blokların bilgisi dahilinde olmayan konularda karar verme zorunluluklarının aranmasının gereksiz olduğu ve onlarca kişinin toplanacak yer bulmasının dahi sıkıntı yaratacağı görüşündeyim. ???