Mesajı Okuyun
Old 21-12-2011, 23:08   #8
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan eXistenZ
Bu kararın sayın meslektaşımızın sorduğu soruyla bağlantısı olabilmesi için kararda da belirtildiği üzere;

"birden fazla parsel üzerine kurulu bulunduğu anlaşılmaktadır. 634 sayılı Kanunda öngörülen,kat mülkiyeti ancak tek parsel üzerindeki yapı ve yapılarda kurulabileceğinden yönetim planı tek parseldeki kat malikleri arasında yapılmış ise uyuşmazlığın Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, birçok parsel üzerinde kurulu sitedeki yapıların malikleri arasında yönetim planı düzenlenmiş ise uyuşmazlığın genel hükümlere göre çözümlenmesi gerekir."

bahsi geçen sitenin birden fazla parsel üzerine kurulmuş olması gerekmektedir.Ancak soruda buna ilişkin bir açıklama bulunmadığından soruyu soran meslektaşımızın bu hususuda göz önünde bulundurması gerekir.

iyi çalışmalar.

Soru sahibi meslektaşımızın 1 ve 3 numaralı yazılarında ve özellikle 3 numaralı mesajda hakimin beyanından, borçlunun yönetimin usul ve yasaya uygun olarak kurulmadığı iddiası karşısında, hakim beyin de yerinde yaklaşımı gereği bu hususun icra mahkemesi hakimi tarafından incelenmesi gerekeceği düşüncemde biraz daha ısrarcı olmayı düşünüyorum

Ayrıca yüksek mahkemenin kararının ".. borçlu kat malikini bağlayıcı belge bulunup bulunmadığı saptandıktan sonra oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken " kısmına yoğunlaşmanızı öneriyorum.