Mesajı Okuyun
Old 14-12-2011, 10:29   #1
alperyldrm

 
Varsayılan Geçersiz Vekalete İstinaden İmzalanan Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi

Merhaba,


"X" şahsı maliki olduğu taşınmazın satımı ve satış vaadi sözleşmesinin imzalanması hususunda "Y" şahısına 15.08.2004 tarihinde "A" vekaletini veriyor.

Müvekkil ve "Y" şahsı, "A" vekaletini dayanak göstererek noterde Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalıyorlar.

Müvekkil imzalanan bu sözleşmeyi tapuya şerh ettirmeye gittiğinde, tapuda kendisine, bu sözleşmesinin geçersiz olduğu, "Y" şahsının "A" vekaletinden dolayı Azil edildiğini söyleniyor. Azilnameye baktığımda, gerçektende Satış Vaadi sözleşmesinin imzalanmasından önce "A" vekaletinden dolayı "Y" azledilmiş. Bu sözleşmeyi düzenleyen Noter hakkındaki yasal haklarımız saklı

Ancak diğer taraftan "X" şahsı aynı taşınmazın satımı ve satış vaadi düzenlenmesi hususunda 11.06.2004 tarihinde "Y" şahsına "B" adlı bir başka vekalet daha vermiş. Bu hususu sonradan tespit ettik.

"B" vekaleti satış vaadi sözleşmesinin imzalanması sırasında geçerli ve herhangi bir azile uğramamış. Ancak satış vaadi sözleşmesinin dayanağı sadece azile uğrayan "A" vekaleti.

Bu noktada, satış vaadi sözleşmesinin dayanağı olmayan, ancak bu sözleşmeye konu taşınmazla ilgili yetkileri taşıyan "B" vekaletine dayanarak Tapu İptali ve Tescil davası açabilir miyim?

("A" ve "B" vekâletlerinin tarafları ve tüm içeriği aynı)