Mesajı Okuyun
Old 13-12-2011, 20:35   #1
Demir71

 
Varsayılan İzinsiz ses kaydı

Değerli arkadaşlar izinsiz ses kaydı ile ilgili karşılaştığım bir konuda yardımlarınızı bekliyorum. Somut olayın iyi anlaşılması için biraz uzun yazdım, kusura bakmayın.
Müvekkilim 25 yıl boyunca yaşlı babası ile birlikte yaşayan bir kişi. Bir yıl önce müvekkilin kız kardeşi babasının temyiz kudretinin olmadığından bahisle yaşlı babasına vasi atanması için müracaat ediyor. Sulh hukuk mahkemesi doktor raporu doğrultusunda bunama nedeni ile yaşı babaya müvekkilin kız kardeşini vasi olarak atıyor. Müvekkilin kız kardeşi vasi olduğu gibi müvekkilimin babasına ait tarlaları kullandığı ve babasına ait 15 adet altını aldığı gerekçesi ile vasisi olarak babası adına ecri misill ve altınların iadesi davası açıyor.
Müvekkilim ile kız kardeşi bayramda bu konuları görüşmek için bir araya geliyorlar. Müvekkil ile (Vasi) kız kardeşi görüşmeye damadı ile geliyor. Yanlarında aileden bir kaç kişi daha var. Müvekkil madem altın istiyorsun, altınları da vereceğim diyor. Bu konuşmayı müvekkilin kız kardeşinin cep telefonuna kaydediyor. Bu şahıs tanık olarak dinlenirken, müvekkilin altını verceğini kabul ettiğini söylediğini duyduğunu, bu konuşmayı cep telefonuna kayıt etiiğini ve istenirse bu konuşmanın kayıtlı olduğunu mahkemeye vereririm dedi. Buna göre;
1-Müvekkilin aile ortamında kız kardeşi ile yaptığı görüşme aleni sayılır mı? Bu konuşmayı gizlice kaydeden kişi açısından suç teşkil eder mi?
2-Bu ses kaydı Asliye Hukuk Mahkemesinde devam eden davada geçerli bir delil olarak sayılır mı?