Mesajı Okuyun
Old 13-12-2011, 16:51   #20
Av. Nevzat Yağız

 
Varsayılan

Sayın meslekdaşım daha önce açıp sonuçlandırdığım bir davayı hatırladım, gerçek annenin dava açması yerine, nüfusda anne olarak görünen (yani babaannesi) kişi dava açarak "Bu çocuğu ben doğurmadım şu kişi doğurdu diyerek" çocuğu kendi nüfusundan sildirir ve aynı davada verilecek karar ile çocuk gerçek annenin ve babanın nüfusuna kayıt edilir. Eğer hastane kayıtlarındaki doğum raporu ve kayıtlarında gerçekten kimin doğurduğu yazılı ise fazla sorun yok, fakat mahkeme gerekli görürse çocuk kimden doğmuş diye tahliller vs. yaptırıp raporlar almak zorunda ve bu davada menfaat çatışması olduğundan çocuğa mutlaka kayyım tayini de gerekiyor, aksi takdirde yargıtay kararı bozuyor.

Yani çocuğu doğurmamış olan kadın her zaman bu davayı açabilir, yargıtay kararları var, gerekli olursa size buradan Yargıtay karar no'sunu bulup vermeye çalışırım.

Not: Nüfus ile ilgili dava devam ederken, anna ve diğer çocuğun tazminat davasını açıp yürütmesinde sakınca görmüyorum, nüfus davası bittiğinde nüfusa yeni kayıt görecek çocuk adınada açılacak dava o dava ile birleştirilir, hiç olmazsa o güne kadar tazminat davası yürümüş ve sonuca yaklaşmış olur..