Mesajı Okuyun
Old 09-12-2011, 08:11   #8
Av.DM

 
Varsayılan

Esasli ilgili karar verilen her itirazin kaldirilmasi davasinda, alacakli kaybederse, alacakli aleyhine kotuniyet aranmaksizin tazminat hukmedilmesi gerekiyor sanirim di mi? Ama uygulamada buna cok rastlamadim. Itirazin kaldirilmasi sonuclandigi gun itirazin iptali acilirsa tazminatin tahsili ertelenir mi?QUOTE=Kübra İslamoğlu]2004 Sayılı İİK MADDE 67 - [BİTİRAZIN İPTALİ[/b] Takip talebine itiraz edilen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, genel hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.

(Değişik 2. fıkra: 3494 - 9.11.1988 / m.1) Bu davada borçlunun itirazının haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı; diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna, davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, red veya hükmolunan meblağın yüzde kırkından aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminatla mahkûm edilir.

İtiraz eden veli, vasi veya mirasçı ise, borçlu hakkında tazminat hükmolunması kötü niyetin sübutuna bağlıdır.

MAdde 68/son. İtirazın kaldırılması talebinin esasa ilişkin nedenlerle kabulü halinde borçlu, talebin aynı nedenlerle reddi halinde ise alacaklı, diğer tarafın talebi üzerine yüzde kırktan aşağı olmamak üzere tazminata mahkum edilir. Borçlu, menfi tespit ve istirdat davası açarsa, yahut alacaklı genel mahkemede dava açarsa, hükmolunan tazminatın tahsili dava sonuna kadar tehir olunur ve dava lehine sonuçlanan taraf için, daha önce hükmedilmiş olan tazminat kalkar.


Madde metinleri açık, Yargıtay kararına gerek olduğunu sanmıyorum.[/quote]