Mesajı Okuyun
Old 08-12-2011, 14:13   #10
zlm

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Ömer Güntay
Burada ne demek istediğinizi anlayamadım. Soru metnini gözden geçirirseniz daha kolay cevap yazılabilir.
Saygılar.
Daha detaylı anlatayım .
Tensip tutanağında '' dava dilekçesi ve duruşma gününün davalıya tebliğinden itibaren 2 haftalık süre içinde ilk itiraz ve esas hakkındaki cevabını VE VARSA KARŞI DELİLLERNİ mah. bildirmesine, bir örneğinin karşı taraf tebliğ ettirmesine'' şeklinde oluşturulmuş. Duruşma günü verilmiştir. HMK 'ya göre öninceleme vs olmamış.
Asliye Hukuk Mahkemesinden işbölümü itirazı ile dosyamız ( HMK ) 1 ekimden sonra Asliye Ticaret mahkemesine gönderilmiştir.
Davacı taraf Asliye Hukuk mahkemesinde delillerini bildirmemiş aynı zamanda da Asliye Ticaret Mahkemesi tensip tutanağındada delillerini bildirmesi için davacı tarafa süre dahi verilmemiş.
Davacı delillerini bildirmeden delil bildirmek istemediğimden ve her ne kadar 1 ekimden sonra cevap dilekçesinde de dayanılan her vakıa için delillerimizide bildirmemiz gerektiğinden cevap dilekçesi ile birlikte delil bildirmez isek bir hak kaybımız olurmu ?
Bunu öğrenmek istiyorum . HMK 94 md göre tarafıma yeniden delillerimi bildirmek için duruşma da yeniden süre verilir mi?
İLginize teşekkür ederim.