Mesajı Okuyun
Old 07-12-2011, 21:58   #17
Av.Nazlı Yolaç

 
Varsayılan

ben milli eğitim müdürlüğünün "mezuniyet" tabirini okuldan mezuniyet olarak yorumlamadım. Çünkü baştan itibaren okuduklarımda meseleye farklı bir açıdan bakıyorum.
Öncelikle şunu belirteyim; eğer okuduğu okulun yurt dışında olması nedeniyle öğretmenlik yapamasaydı en başta staja kabul edilmezdi. Bu nedenle "mezuniyet" sözcüğünü "yurt dışında okuması nedeniyle" şeklinde algılamıyorum.
İkinci olarak; soruyu ve verilen yanıtları okurken düşündüğüm konuya geleyim. Milli eğitim red gerekçesinde ne diyor? Önemli olan husus bu. Son yazınızda belirttiğiniz "adı geçen şahsın mezuniyeti itibariyle" göreve kabul edilmeyişi stajını tamamlamadan görevden çıkarılmış olması nedeniyle henüz öğretmenlik yapmaya "mezun" (yani yeterli vasıflara haiz) olmadığının kastedildiğini düşünüyorum. Bu nedenle öncelikle milli eğitime başvurarak şayet kastedilenin (benim tahmin ettiğim gibi)stajını tamamlamadığı için öğretmenlik yapma yeterliliğine sahip olmadığı kastediliyorsa stajını tamamlaması ve öğretmenliğe hak kazanması için gerekli süreci tamamlaması gerekir diye düşünüyorum. Bu durumda dava açmak değil stajı bitirmek gerekir öncelikle. Ama milli eğitimin kastı benim düşündüğüm gibi değilse o zaman önceki denklik kabulü ve staja kabul edilmesi, kazanılmış hak oluşturacağından işlemin iptali davası açılabilir.
Kolay gelsin,