Konu: Velayet
Mesajı Okuyun
Old 05-12-2011, 19:40   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Yazdıklarınız çok net değil. Kişisel ilişki tesisine ilişkin kararlar, dava açılarak yeniden, değişen koşullara göre ayarlanabilir. Eşin başka bir ile tayininin çıkması değişen koşuldur.

Ve ayrıca velayeti elinde bulunduranın, diğer ebeveynin çocuğu ile ilişki kurmasını engellemesi açıkça velayet hakkının kötüye kulanılmasıdır. Bunu ispatlamanız halinde velayetin değiştirilmesi için dava da açabilirsiniz.

(Eğer boşanma davanız devam ediyorsa da; mahkeme yargıcından farklı gün ve zamanların kişisel ilişki için tayin edilmesini talep edebilirsiniz.)

Yalnız şu var ki, kişisel ilişki tesisinin gerçekleştirilmesi için önce mutlaka konuya ilişkin icra takibi yapılmalıdır. Ve ilgili prosedür tamamlanarak hareket edilmelidir. Bu yasal işlem yapılmadan, babanın size çocuğunuzu gösterme zorunluluğu yoktur.

Lütfen hak kaybına uğramamak ve mağdur olmamak için bir avukat ile hareket ediniz. Aksi halde hep bir yerde eksik bırakırsınız.

Maddi durumunuz iyi değilse bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz avukat tayin edilmesi için başvurabilirsiniz. İcrai işlemleri onunla birlikte yapınız.

Saygılar.