Mesajı Okuyun
Old 05-12-2011, 11:19   #3
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

1-
Eşinizin başka bir kadından çocuğu olmuş ise bu eşiniz bakımından ağır kusur olup haklı sebeple ayrı yaşama ve boşanma sebebidir.

2-Mesajınızda nafaka konusunda karar verildiği yazılmış fakat hangi dava yolu ile istendiği açıklanmamıştır.

3-Ayrı yaşamada ve boşanma davası sırasında çocukların velayeti tedbiren taraflardan birine verilecektir.Henüz yaşı çok küçük olan çocuklarınızın velayetinin size verilmesi beklenmelidir.Velayet hakkı tanınmayan tarafla çocuk arasında kişisel görüşme zamanı tayin edilecektir.Bu ziyaret ve görüşme hakkı,çocuğa zarar vermediği sürece tesis edilir.Sizin eşinize olan olumsuz duygularınız sadece davaya etkilidir.Çocukla baba arasında kişisel ilişki kurulmasını önlemez.

4-Eşinizin konutunda kalan eşyalar ancak dava yolu ile istenebilir.Eşyaların aynen veya bedelinin ödenmesi istekli bir dava açılması gerekir.Mahkeme dava olmadan bu konuda karar veremez.

El yordamı ile hayatınız için çok önemli davayı yürütmeniz kayıplara yol açabilir.Mevcut davanız ve son durumla ilgili olarak bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.Mali durumunuz elverişli değilsa baro adli yardım servisine başvurabilirsiniz.