Mesajı Okuyun
Old 04-12-2011, 22:52   #2
üye26959

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan atagin
Merhaba,

-Müvekkilim şirket 1500.TL aylık kira bedeli ile 5 yıllık kontratla şirket merkezi olarak kullanma amacı ile kiraladığı taşınmaza yaklaşık 300.000TL masraf yapmıştır.

-Kira sözleşmesinin 10. ayında müvekkilime ihtar çeken ve yeni malik olduğunu bildiren bir şirket ihtiyaç sebebi ile taşınmazın boşaltılmasını istemiştir.

-Müvekkilim yaptığı yatırım ve giderlerin büyüklüğü sebebi ile yeni malikle aylık 3000.TL kira bedeli ödeme taahhüdü vererek yeni 3 yıllık kontrat yapmak zorunda kalmıştır.

-Bu aşamada eski malike karşı müvekkil şirket zararının tazmini için dava açmayı düşünüyoruz. Alternatiflerimiz neler olabilir. Bu konuda Yargıtay kararı örneği verebilecek meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

bu denli büyük bir masrafı ne için yaptığınızı merak etmekle birlikte, bu masrafı yapmış olmanız yeni malikle sözleşme yapmak zorunluluğuna sokmaz sizi. tabi ki yapmış olduğunuz masraflara karşılık tazminat talebi hakkınız saklıdır. yapılan giderler zorunlu-lüks olarak ayırt edilerek talep edebilme-edememe durumunuz şekillenecektir. eğer zorunlu masraf ise ve yapmadan önce kiralayanla görüşüp haber verdiyseniz talep hakkınız vardır. lüks masraf ise talep etme hakkınız olmamakla beraber sökülüp alınacak cinsten ise alma hakkınız mahfuzdur