Mesajı Okuyun
Old 30-11-2011, 13:25   #1
Canavar Avukat

 
Varsayılan Danışmanlık Hizmet Sözleşmesinde Koruyucu Hükümler

Herkese merhaba,
Dostlar, bir müvekkilim karşı tarafla danısmanlık hizmet sözleşmesi imzalayacak. Sözleşmesini içeriğindeki hükümleri vs her şeyi ben tasarlayıp güncelliyorum. Fakat müvekkilden ilginç bir soru geldi işin içinden de çıkamadım açıkçası.

Sözleşmenin konusu daha doğrusu danışmanın yükümlülüğü kısaca şu: "Danışman, Müşteri’nin T.C. Devleti’nin ilgili kurumlari ile yapacagi yonetmelik degisiklikleri ve iletisim çalışmaların danışmanlığı hizmetini verecektir. Bu kapsamda danışman, aşağıdaki hizmetleri verecektir."

Biz burada Müşteriyiz. Müvekkilimizn devlet kurumları nezdinde yapacağı yönetmelik değişiklikleri iletişim çalışmalarında karşı taraf bizim danışmanımız olarak sözleşmeye göre yer alacak.

Soruysa şu: Danışmanın bizim adımıza devlet kurumları ile ilgili yerine getireceği danışmanlık hizmetleri sırasında ilgili makamlara kanunun suç unsuru saydığı ihlaller yapar ise örneğin rüşvet vermek vs gibi, bu durumda sözleşmede bizim bu hususa dahil olmamamız için ne gibi koruyu hükümler ekleyebiliriz. Yani bu duruma karşı önceden kendimizi garanti altına alabileceğimiz hükümler ekleyebilir miyiz ? şeklindedir.

Ben bunu bir de İngilizce olarak yurt dışı ile görüşerek anlatacağım. Fikir verebilirseniz, çok makbule geçer.

Saygılarımla