Mesajı Okuyun
Old 29-11-2011, 14:28   #2
Av. Caner Arıcı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mduranauhf
İyi günler değerli meslektaşlarım.
Müvekkilimizin eşi vefat etti. Murisle birlikte müvekkilin ve bir çocuklarının ortak olduğu bir A.Ş. var. Muris ile müvekkilin çocuklarından bir tanesi de akıl hastası.
Şirkette yönetimin devamı için ve kısıtlının şirkette temsilinin sağlanması için, şirket ortağı olan diğer kardeşinin kısıtlıya vasi olarak atanması için Sulh Hukuk Mahkemesine başvurduk. Ancak, henüz annesinin velayeti altında olduğundan bu talebimizi reddetmekle, kısıtlı-çocuğa bir kayyım atanması gerektiği, ancak ablası ile aralarında menfaat çatışması olması hasebiyle başka bir kayyım adayının bildirilmesi için tarafımıza süre verildi.
Bu durumda ne yapılabilir.
Hem kısıtlı hem küçük olan çocuk vesayet altına alınmalı mıdır yoksa, velayet olduğundan şirkette temsili için kayyım mı atanmalıdır.
Örnek bir olayla karşılaşan veya emsal yargı kararı bulunan meslaktaşlarım yardımcı olurlarsa sevinirim. İyi çalışmalar.

Küçük olduğundan, velayet ondan alınmadıkça, zaten annesi velisidir; vasilik olmaz. Aralarında menfaat çatışması olmayacak birisinin, küçüğü şirkette temsil için kayyım olarak atanmasını dava edebilirsiniz ancak... Bu durumda benim kanaatim, mahkemenin yaptığının usul ve yasaya uygun olduğu yönünde...