Mesajı Okuyun
Old 26-11-2011, 23:22   #2
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.serpil gölge
İdare,bir inşaat yapım işi için ihale açıyor.İhaleye baş vuran ve teklifi reddedilen A şirketi,süresinde idareye şikayet başvurusunda bulunuyor.İdare şikayetini reddedince bu kez Kamu İhale Kuruluna itirazen şikayet başvurusu yapıyor.KİK.itirazı değerlendirerek,A şirketinin kendisi ile ilgili şikayetlerini haksız buluyor.Ancak,ihale üzerinde bırakılan B şirketi ve en avantajlı ikinci teklif sahibi C şirketi ile ilgili inceleme sonunda aşırı düşük teklif açıklamalarının mevzuata uygun bulunmadığından bahisle B ve C.nin de tekliflerinin reddedilmesi gerektiğine karar veriyor.Son olarakda 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu nun 10.maddesinin (b) bendi gereğince DÜZENLEYİCİ İŞLEM BELİRLENMESİ ne karar veriyor.Bundan sonra düzenleyici işlem prosedürü nasıl uygulanacaktır.İhaleye giren A,B VE C şirketlerinin bu aşamada hak ve yükümlülükleri nelerdir.
İlginiz ve cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Sayın Meslektaşım,

Düzenleyici işlem, idarenin ihaleye ilişkin genel, soyut, objektif kurallar koyması demektir.

Burada, KİK.'in incelenen ihale açısından, 4734 sayılı yasa 10/b çerçevesinde eksiklikler gördüğü; buna ilişki idari düzenleyici kararların alınması ve ihaleye bu düzenleyici işlemleri yerine getiren ihale isteklileri ile devam olunması gerektiğine dair bir karar verdiği kanısındayım.

Bu karar, KİK. tarafından ihaleye çekidüzen verilmesi kararı olarak görülebilir. Karar doğrultusunda, ihaleye çıkan idare gereken kararları alıp, ilgililere tebliğ ile bent kapsamına giren eksikliklerin ikmalini isteyecektir.

Saygılarımla.