Mesajı Okuyun
Old 25-11-2011, 09:45   #37
Av.Ömer Güntay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Cümle mühendisliği
SELAM,Kolay gelsin arkadaşlar,paylaşımlarınız çok faydalı teşşekür etmek istiyorum.Ancak benimde suanda husumet itirazı ile ilgili bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim.Sorum şu;
Müvekkilim olan şirket ile davalı şirket arasında bir sözleşme imzalanıyor.Bu sözleşme neticesi müvekkilim şirket tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor.Ancak davalı şirket ödeme yapmıyor.Ve takip başlatılıyor.Bu sözleşmede davalı şirketin kaşesi var.Fakat sözleşmeyi imzalayan,şirketin sigortalı çalışanı F.Alıcı.Takip açılırken borçlu kısmında da 'S' A.Ş. adına F.Alıcı yazılmış.(sehven).Bu durumu itirazın iptalini açtıktan sonra fark ettim. itirazın iptali davasını sadece 'S' A.Ş. açtım davalı şirket ise ödeme emrinde 'S'A.Ş. adına F.Alıcı yazdığı gerekçesiyle husumet itirazında bulundu.Fakat sözleşmenin üst kısmında taraf olarak 'S' A.Ş. görünmektedir.Şimdi ben burada,Sözleşmenin muhatabının şirket olduğunu hizmetin davalı şirkete yapıldığını,ödeme emrinde sözleşmeyi imzalayanın F.Alıcı olduğu için sehven yazıldığını sözyleyerek itirazı redettirebilirmiyim,Yoksa mahkeme husumet itirazını kabul edebilirmi.ya da nasıl bir yol izlemeliyim?buna ilişkin içtahat varsa ilaç gibi olur.
Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ben sizin durumunuzun, Saim Bey'in olayında olduğu gibi değerlendirilebileceği, bunun yargısal açıdan kabul ve tolere edilebilir bir hata olmadığı kanısındayım. F.Alıcı şirkette bir işçi... Tüzel kişileri yetkili organları ve temsilcileri temsil eder. Karşı taraf da kabul etmediğine göre husumet nedeniyle davanın reddi söz konusu olabilir.
Saygılar.