Mesajı Okuyun
Old 24-11-2011, 17:19   #1
ayse1728

 
Soru sigortasını ödediği halde işçiyi çalıştırmayan şirketten tazminat talebi

iyi günler,
bir müvekkilim ihale alan şirketin alt işvereni olan diğer bir şirkette aylık 3000,00 TL ile işe başlıyor. 15 gün çalıştıktan sonra kendisine 1500,00 TL vererek sen git biz seni çağıracağız bu arada sigortan ve maaşın ödenecek merk etme diyerek gönderiyorlar. bir kaç gün sonra müvekkilim işyerini arayarak ne zaman çağıracaklarını soruyor ancak cevap alamıyor. müvekkilim bu şekilde 3-4 kez daha alt işvereni sonrasında asıl işvereni arıyor ama ona gel gel çalış yada artık çalışmayacaksın diyen olmuyor. bu şekilde tam 5 ay adeta çalışıyormuş gibi müvekkilimin sigortası yatırılıyor. bu arada sigortası olduğundan müvekkilim başka işe girip de çalışamıyor dolayısıyla ailesini geçindiremiyor. 5. ay sonunda işten çıkışı veriliyor.
şimdi ücret alacağı ve fazla mesaiye ilişkin dava açtık bu davanın da eda davası olduğu alacak kalemlerinin belirlenmesi gerektiği yönünde tensip tutanağı elime geldi.söz mkonusu tutarı fazla göstermek de istemiyorum ret durumunda fevkalede bir durumla karşılaşmamak adına.
olayıma uygun emsal yargıtay kararı bulamadım işçi sigortalı olarak gösterildiği ancak bu sürede çalıştırılmamasından bahisle ücret alacağına sahip olacağı şeklinde yargıtay kararı bulamadım. elinde benzer nitelikte karar olan varsa yardım rica ediyorum. (5. ay sonunda karayollarından alınan iş bittiği için çıkış veriliyor müvekkilim nitelikli işçi o olmadan söz konusu iş yapılamıyor yani işverenin görünürde işçi çalıştırması sadece Karayolları Genel Müdürlüğünü kandırmak için )