Mesajı Okuyun
Old 23-11-2011, 18:38   #1
eser_29

 
Rahatsiz Stajyerin "Borçlu" Görüldüğü Baro !

Staja 2007 yılında başlamıştım, staj evraklarımızın olduğu yarım kapaklı pembe dosya üzerinde "İcra Dosyası" yazıyordu. Bu durumun abesliğini staj gruplarının tamamının toplandığı bir toplantıda Eğitmen Avukat büyüklerimize söylediğimde yarı üzgün yarı mahcup konu ile ilgilenecekleri yanıtını almıştım.

Geçenlerde bir stajyer arkadaş staj evraklarını barodan tamamlayıp adliye'de komisyona götürür iken gördüm; dosya aynı dosya.

Stajyeri sanki bir borçlu gibi görüp üzerinde "İcra Dosyası" yazan alelade bir dosyada evraklarını tutan bir BARO'ya sahibiz maalesef.

Baro, olur olmaz bir çok yayın-ilan basacağına matbaanın biri ile tanesi 0,25 kuruşa kendi adı ve logosu baskılı bir dosyayı pekala bastırabilecek iken bu kadar kayıtsız ve kimilerine göre yakışıksız "İcra Dosyası" ibareli dosya ile Stajyer Avukatlarının evraklarını tutmaya devam etmesi üzücü.

Stajyerlerden, staj için 1.000 TL üzerinde para alanların adam gibi bir dosya-klasör tutamama düşüncesizliğinden başka arkadaşların muzdarip olmaması ümidi ile...