Mesajı Okuyun
Old 20-11-2011, 07:56   #2
üye31284

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konukankara
ben 6 yıllık evliyim çocugum yok ve eşimden ayrılmak istiyorum şiddtli geçimsizlik,ten ve şiddet görüyorum ama bunu eşim kabul etmiyor ve ayrılmayacagını söylüyor işin içinde aldatma olayıda var ben ayrılmak istiyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim

Sayın Katılımcı,

Sadece anlattıklarınız düşünüldüğünde, boşanmaya karar verilebilmesi için, eşinizin boşanmak isteyip istememesinin bir önemi yoktur. Boşanmaya karar verecek olan mahkemedir. Ancak bunun için sizin de iddialarınızı ispatlamanız gerekmektedir. Bu ispatı tanık dahil her türlü yasal delille gerçekleştirebilirsiniz.

Maruz kaldığınız şiddet boşanma davasında eşinize atfedilecek bir kusur olduğu gibi, bununla ilgili eşinizin cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet hakkınız da bulunmaktadır. Ayrıca 4320 sayılı kanun aracılığıyla eşinizin şiddete son vermesi, size yaklaşmaması vs için mahkeme kararı da alabilirsiniz.

Tüm bu hakların kullanılması, olumlu sonuç elde edebilmeniz, iddialarınızı ispatlamanız, ispat vasıtası delilleri toplamanız, bunları yaparken de usul kurallarına uygun işlemler yaparak davaları kaybetmemeniz için mutlaka bir avukatın doğrudan hukuki hizmetini almanızı tavsiye ederiz.

Ekonomik durumunuz yetersizse sizden istenecek bilgi ve belgelerle, bunu, ispatlamak kaydıyla, bulunduğunuz il barosuna başvurarak tarafınıza avukat atanmasını isteyebilirsiniz.