Mesajı Okuyun
Old 20-11-2011, 00:59   #3
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;
Türk Medeni Kanunun 303. maddesinde
"Babalık davası, çocuğun doğumundan önce veya sonra açılabilir. Ananın dava hakkı, doğumdan başlayarak bir yıl geçmekle düşer.

Çocuğa doğumdan sonra kayyım atanmışsa, çocuk hakkında bir yıllık süre, atamanın kayyıma tebliği tarihinde; hiç kayyım atanmamışsa çocuğun ergin olduğu tarihte işlemeye başlar.

Çocuk ile başka bir erkek arasında soybağı ilişkisi varsa, bir yıllık süre bu ilişkinin ortadan kalktığı tarihte işlemeye başlar.

Bir yıllık süre geçtikten sonra gecikmeyi haklı kılan sebepler varsa, sebebin ortadan kalkmasından başlayarak bir ay içinde dava açılabilir."
denilmektedir.

Siz şuanda başka bir kişi adına kayıtlı olduğuzdan öncelikle bu soybağı ilişkisinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.Bunun için ilk yapılması gereken soybağının reddi davasının açılmasıdır. Ancak soybağının reddi davası da Medeni Kanun gereğince süreye tabi tutulmuştur.(ergin olduğunuz tarihten itibaren bir yıl içinde davanın açılması gerekmektedir) Yaşınızın 41 olduğunu belirtmişsiniz bu nedenle dava açmada geçikmenin haklı bir sebebe dayandığının ispat etmeniz durumunda, haklı sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir yıl içinde dava açma hakkınız bulunmaktadır.

Sorunuza sağlıklı cevaplar verebilmek için daha fazla ayrıntı bilmek gerekeceğinden ve hak kaybına uğramamanız için muhakak bir avukattan doğrudan hukuki destek almanızı öneriyoruz.