Mesajı Okuyun
Old 18-11-2011, 16:34   #6
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın İnan,

Alıntı:
Yazan Av.Mustafa İnan
bir kamu idaresinin yapmış olduğu mal alım ihalesinde yükleniciye çekilecek ihtarname ile verilecek ihtarlı sürenin belirlenmesi bakımından, tebligat tüzüğü m.12'deki kriterlere göre il dışında olduğundan 1 aysüre mi verilmesi gerekiyor yoksa 4734 sayılı KİK m.65 hükmü olan "İadeli taahhütlü mektupla yapılan tebligatlarda mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün..kararın istekliye tebliğ tarihi sayılır" gereği 7. gün tebligatın yapılmış sayılacağı varsayılarak 7 gün süre mi verilmesi gerekir. işin içinden çıkamadım bir türlü. ilgilenen veya uzmanlık alanı olan ya da daha önce karşılaşmış olan meslektaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

4734 S.K. m.4 mucibince: "...Yüklenici: Üzerine ihale yapılan ve sözleşme imzalanan istekliyi,...ifade eder.". (+4735 S.K. m.3 atfı)

4734 S.K. m.65'te: "Aday, istekliler ve istekli olabileceklere yapılacak her türlü bildirim ve tebligatlarda aşağıdaki hususlara uyulması zorunludur:..." denmektedir ve 4734 S.K. m.4'te aday, istekli ve istekli olabileceklerin tanımı yapılmıştır ve yüklenici, bu sayılanlardan biri değildir.

Gerek 1 no'lu mesajınızda yükleniciden bahsetmiş olmanız ve gerekse:

Alıntı:
Yazan Av.Mustafa İnan
sözleşme ve şartnamede de KİK m.65 hükmü aynen yer almakta...
açıklamanız sebebiyle anladığım kadarıyla "ihale sözleşmesi" imzalanmıştır ve sorunuzdaki ihtarname konusu:

4735 S.K. m. 20'ye (Aşağıda belirtilen hallerde idare sözleşmeyi fesheder:
a) Yüklenicinin taahhüdünü ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, ihale dokümanında belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az “on gün” süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi,...) mesnetle gönderilmiştir? İdare, yükleniciden "20 günlük" sürede malın teslimini istemektedir?

Bu çerçevede bir ihtarnameden bahsedilmekte ise: 4735 S.K. m.4 mucibince : "...Bu Kanun kapsamında yapılan kamu sözleşmelerinin tarafları, sözleşme hükümlerinin uygulanmasında eşit hak ve yükümlülüklere sahiptir. İhale dokümanı ve sözleşme hükümlerinde bu prensibe aykırı maddelere yer verilemez. Kanunun yorum ve uygulanmasında bu prensip göz önünde bulundurulur." ve 4735 S.K. m.37: "Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde yapılacak tebliğler hakkında Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır." düzenlemeleri mucibince: idarenin verdiği "20 günlük süre"yi, yüklenicinin, ihtarnameyi tebellüğünden itibaren 20 günlük süre şeklinde anlamak gerekir (diye düşünüyorum )

Saygılar...