Mesajı Okuyun
Old 15-11-2011, 17:55   #1
limpid

 
Varsayılan şakalaşmadan yağmaya ...

bir dosyamda çok şaşırdığım bir noktayı sizlerle paylaşmak istedim. iddianamede isnat edilen suç nitelikli yağma tck 1491-c. müşteki, tanık ve şüpheli ifadelerinden kısaca alıntılar yapmak istiyorum. bu arada olay yaşları 15-16 arasında değişen çocuklar arasında geçiyor.
müşteki polis merkezinde verdiği ifadesinde "şimdi yüzlerini görsem de tanıyamayacağım 4 şahıs arkadaşımla yürürken yanıma geldi kazağımı istedi vermeyince bana vurdular ve olay yerinden kaçtılar. kazağımı alamadılar bu şahıslardan davacı ve şikayetçi değilim."
savcıya vediği ifadede "isimlerini sonradan öğrendiğim şahıslar yanımda bulunan arkadaşımın tanıdıklarıymış. içlerinden bir tanesi üzerindeki kazak güzelmiş versene takılayım dedi. bende "oda güzelmiş" şeklinde alaycı bir ifade kullandım. onlar bu sözüme sinirlendiler. onlar beni ben onları kışkırttım bu nedenle dördü birlikte bana yumrukla vurmaya başladılar, vururken de yeleğimi almaya yönelik herhangi bir eylemde bulunmadılar. kendileriyle sonra biz konuştuk yanlış anlaşılma olduğunu söylediler kendileriyle barıştım şikayetçi değilim."

sanık ifadesinde "ben ona kazağın güzelmiş nerden aldın dedim. oda bana sen alamazsın gibi ters laflar söyledi. ben de sinirlenip şahsa bir tane vurdum sonra arkadaşlarımda vurmaya başladı. polis gelince kavga sona erdi."

sizce bu ifadelerden nitelikli yağma suçunun teşebbüs aşamasında kaldığından bahisle ağır cezada dava görülmelimidir? müşteki beyanında açıkça böyle bir şey olmadığından bahsediyor. perşembeye duruşma var bende braz araştırma yapıyorum ama kafama bir şekilde bu suçu oturtamıyorum