Mesajı Okuyun
Old 04-01-2007, 14:45   #5
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Boyalı basının kullandığı başlıkların THS'sine taşınıp başlık olarak kullanılmasını hem Yargıtay'ın doğru bir kararına hem de THS'nin ciddiyetine uymayan bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.

Sayın Gemici,

Medya konusunda sizinle hemfikiriz. Hukuk Haberleri alanına haber gönderen üyelerimizden "Başlıkları değiştirin" şeklinde bir talebimiz olmadı. Kaldı ki, üyelerimizden haber içerisinde ismi geçen gerçek ve tüzel kişilerin isimlerini de sansürlemesini istiyoruz(Benim değil THS'nin kuralı). Zaten zahmetli olan bir işi daha fazla zahmetli hale sokmamaya çalışmaktayız.

Gazetede haberin başlığı "Bayram değil, seyran değil; eniştem beni niye öptü" şeklinde ve halk arasında kullanılan veciz(!) söze atıfta bulunmak amacıyla ve dikkat çekmesi için bu şekilde yapılmış olabilir.

Sayın Jeanne D'arc'a kısmen katılıyorum. Haberdeki başlık aynen yansıtılırsa THS yönetiminin müdahalesi sözkonusu olmamaktadır(Haberin kendisi THS kurallarına aykırı ise, zaten yayınlanmamaktadır). Ancak üyeler gönderdiği habere kendisi de başlık atabilmektedir. Bu durumda müdahele edilebilmektedir.

Sayın Av.Selim Balku'ya tamamen katılmaktayım.Biz de(Alan Yönetimi olarak) okunmak istiyoruz.

Habere getirdiği yorum bakımından ise Sayın Gemici'ye (Genellikle olduğu gibi)tamamen katılmaktayım.

Saygılarımla