Mesajı Okuyun
Old 03-01-2007, 17:35   #10
ragıp

 
Varsayılan

Sayın Kayar
dil konusundaki eleştirilenizde sonuna kadar haklısınız. F klavye ile yazdığım için bazı hatalar oldu. Ancak düzeltmek istediğimde, böyle bir mesajın sitede kayıtlı olmadığı uyarısını aldığım için düzeltemedim.
Benim anlatmak istediğim olay farklı. Elbette ki, doğum kontrol yöntemlerinin, yalnızca kadınlar üzerinde uygulanması, dehşet verici bir durum. Ancak, kadınlar üzerinde uygulanıp, erkekler için de uygulanması muhtemele olan yöntemler, çok pahalı.

Elbette ki, doğum kontrol haplarının sürekli kullanılması gerektiğini biliyorum. Ama ekonomik olarak, erkeklerin spermini öldürmekle, kadının yumurtasının engellenmesi arasında çok maliyet farkı var. İlaç firmaları bunun bilincinde.Yani sorun cinsiyet değil, ekonomi.
Ancak son cümleniz, işin sosyal boyutunu gündeme getiriyor. Erkeklerin ne kadar katılımcı olacakları sorusuna yanıtım, ne yazık ki olumsuz olacak. kendi açımdan söylemiyorum. Bu sorun -zaten çözülmüş durumda.
Ancak, bilindiği üzere doğanın dengesi üreme üzerine kurulmuştur. Erkekler, neslinin devamı için milyonlarca sperm üretir. Dişiler ise, neslinin sağlıklı devamı için gerekli düzenlemeyi yapar ve tek yumurta üretirken, en sağlıklı spermin döllemesine izin verir.
Sırf bu nedenle, doğada az üreyen canlılar uzun yaşar. Fazla üreyen canlıların ise ömürleri kısadır.
Ama doğal içgüdülerden, sosyal yaşama geçmeyi hala kabul edemeyenler, hala yaşantılarını üreme üzerine kurmakta ne yazık ki! "Allah rızkını verir", "kader ne yapalım" gibi mistik yalanlar ile birlikte; "Ben erkeğim, karı düşünsün" "zevk almıyorum sonra çaresine bakarız" gibi sosyal yalanların birleşmesi ile, ne yazık ki doğum kontrolü, kontrolden çıkmaktadır. Bu konuda aynı şeyleri düşündüğümüze eminim. Ancak, forumun başındaki tartışma konusu farklı olduğu için başka türlü yazdım.
Ancak ısrar ediyorum ki; Doğum kontrol yöntemlerinin kadınlar üzerinde uygulanmasının en önemli sebebi ilaç firmalarının kar kaygısıdır