Mesajı Okuyun
Old 01-11-2011, 16:18   #2
Atahun

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.ARZU KILIÇ
Sayın Meslektaşlarım, bir hususta şüpheye düştüğüm için değerli görüşlerinize başvurma ihtiyacı hissettim. İşe başlatmama tazminatının hesabında esas alınacak ücret bildiğim kadarıyla çıplak brüt ücret. Acaba bu ücrete süreklilik arz eden ikramiye ödencesi dahil edilir mi?. Yoksa çıplak brüt ücrete herhangi bir yan ödeme süreklilik arz etse de dahill edilmez mi? kafamın karşımasına neden olan iki ayrı bilirkişi raporunda bu konuda farklı değerlendirme yapılmış olması... raporlardan birine ücret niteliğinde olan ikramiyenin de brüt ücrete dahil edilmesi gerektiği şeklinde bir yorum var.... görüşlerini paylaşan tüm meslektaşlara şimdiden teşekkür ederim...


Şahsi düşüncem; Asıl ücrete eklenen ve işçiye yan ödeme biçiminde sağlanmış bulunan para ve parayla ölçülebilen yararlar toplamına madem "giydirilmiş ücret" diyoruz; o halde, işe başlatmama tazminatının da giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanması gerektiğini düşünüyorum.

Ancak; Bahse konu ikramiye ödemelerinin giydirilmiş ücretin içinde kabul etmemiz için de, olay öncesinde sürekli ve düzenli bir şekilde ödenmiş olması gerektiği kanaatindeyim.