Mesajı Okuyun
Old 01-11-2011, 13:31   #1
av.tgb

 
Varsayılan ilginç bir olumsuz görev uyuşmazlığı

Hakem sıfatıyla asliye hukuk mahkemesinde açılan alacak davasında mahkeme görevsizlik kararı vermiş. dosya görevli asliye hukuk mahkemesine gönderilmiş,ancak o da görevsizlik kararı vermiş ayrıca görevli mahkemeyi belirlemesi için dosyayı yargıtaya göndermiş.
Yargıtay “HUMK’un 25/II. Maddesinde ‘iki mahkemenin aynı dava hakkında göreve veya yetkiye ilişkin olarak verdikleri kararlar temyiz edilmeksizin kesinleştiği takdirde görevli veya yetkili mahkeme Yargıtay’ca belirlenir.’ Hükmüne yer vermiştir. Yargı yeri belirlenebilmesi için, her iki kararın da temyiz edilmeksizin kesinleşmiş olması gerektiğinden öncelikle taraflarsa tebliğe çıkartılıp temyiz edilmesi halnde dosyanın yargıtay ilgili hukuk dairesine, temyiz edilmeden kesineşmesi halinde kesinleşme şerhi verildikten sonra yargı yeri belirlenmesi için daireye gönderilmesi gerekmektedir." diyerek dosyayı iade etmiştir. ikinci karar temyiz edilmiş, yargıtay kararı onamıştır.
şimdi dosya benim önüme geldi. eğer ikinci karar temyiz edilmemiş olsa idi görevli amhkemenin beelirleenmesi için dosyanın yargıtaya gönderilmesini talep edecektim. fakat temyiz edilerek kesinleşmiş. ortada iki tane kesinleşmiş görevsizlik kararı var. peki şimdi ne yapacağım?
cevapalrınız için teşekkürler...