Mesajı Okuyun
Old 28-10-2011, 18:42   #16
Av. Caner Arıcı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
"Anlaşmalı boşanma" dava dilekçesinde geçimsizliğe ilişkin bir olay belirtilmesine gerek yoktur.

Anlaşmalı boşanma davası olarak açılmış bir davada taraflar herhangi bir konuda anlaşamazsa, dava "çekişmeli" olarak görülmelidir. Bu konuda THS'ye karar aktardığımı anımsıyorum.

Bu nedenlerle, (Eğer doğru anladıysam)"ıslah yapılmalı" şeklindeki görüşünüze katılmıyorum.

Merhaba Suat Bey... Haklısınız, yanlış anlaşılabilecek şekilde yazmışım Teşekkür ediyorum... Şöyle ki:

Sizinle aynı fikirdeyim; anlaşmalı boşanma dava dilekçesinde sebep belirtilmesine gerek yoktur ve anlaşamama halinde dava çekişmeli hale gelir; bundan sonra ise boşanma sebeplerini belirtmek için "ıslah"a gerek yoktur.. Ancak anlaşmalı boşanma da olsa bazen davacı dava dilekçesinde boşanma gerekçesi olan olayları da açıklayabiliyor; ama neticesinde yine protokol çerçevesinde 166/3'e göre boşanma talep ediyor. O yüzden dava dilekçesinde sebep belirtilmiş mi diye sordum.. "Olay bu şekilde ise cevap değişecektir... ıslah gerekmelidir..." şeklindeki beyanım "sebep belirtilip belirtilmediği" ile ilgili değil.. Hemen akabinde yazılmış olması yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilir; bu yüzden bu hususu belirtmek isterim.. Tekrar teşekkür ederim..


"Cevap değişecektir; ıslah gerekmelidir..." şeklindeki cevabım aşağıdaki konu ile ilgilidir:

Soruya ilişkin;

Alıntı:
Sayın Caner Bey
Davacı taraf müvekkilimin rızası olmadığı halede sanki rızası varmış gibi anlaşmalı boşanma davası açmış müvekilimin dava açıldığında bile çok sonra heberi olmuş, yani ortada tarafların anlaştıklarına dair bir protokol yok, müvekkili ikna edip hemen boşanma istiyeceklerdi fakat kabul etmeyince cevaba cevap dileklceleri dava dileçelerinden çok farklı oldu tabi...

şeklinde açıklama yapıldığı için;

Alıntı:
Olay bu şekilde ise kanımca cevap değişecektir...... taraflar arasında anlaşmalı boşanmaya ilişkin bir irade hiçbir zaman olmadığına göre; davacının boşanmaya ilişkin gerekçelerini "ıslah yolu ile" ileri sürmesi gerekmelidir diye düşünüyorum...

cevabını verdim emin olmamakla beraber

Tereddütteyim Hala emin değilim... "Islah ile ileri sürülmesi gerekmelidir" dedim ama...

Böyle bir durumda, taraflarca düzenlenip imzalanmış ve duruşma esnasında ise üzerinde anlaşılamamış bir protokol hiç yoksa, cevabınız ne olur?

Teşekkür ederim...