Mesajı Okuyun
Old 28-10-2011, 09:22   #12
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
İdari yargıda görülmekte olan bir dava bakımından "idari dava konusu" olan taşınmaz için adli yargıda ihtiyati tedbir kararı alınamaz. Bir an için ihtiyati tedbir kararı alınmış olsa dahi, tedbir kararının uygulanmasından sonra (HMK.397) belirlenen süre içinde asıl davanın açılmaması halinde tedbir kendiliğinden kalkacaktır. Somut olayda, idari yargı görev alanına girdiği yargılamanın aşaması dikkate alındığında kesin olan bir bir dava için adli yargıda asıl davanın açılması da kanaatimce red temelinde mümkün olmaz.
Alıntı:
Yazan avmurat
Şahsi fikrim, idari yargı kararını temel alıp, sizden sonra malik olan herkesi ve tabi ki halihazırda malik olarak görülen kişiyi hasım olarak gösterip açacağınız bir tapu iptali-tescil ile birlikte meni müdahale-kal davasında ya da bu davanın öncesinde müstakilen tedbir talep edebilirsiniz.
Başlık altında görüşlerini paylaşan değerli meslektaşlarımın yaklaşım ve önerileri doğrultusunda, idari davanın kesinleşmesini bekleyip sonrasında mülkiyete dayalı girişimde bulunmanın isabetli olan yol olduğu ortaya çıkmıştır.

Saygılarımla..