Mesajı Okuyun
Old 27-10-2011, 13:35   #2
Atahun

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Canavar Avukat
Merhabalar,
İş kanununda epey bakındım ama bulamadım, belki bilirsiniz Tabipler odasının özel sektörde faaliyet gösteren bir şirketin personeli olarak çalışan doktorlar için kendi düzenlemelerine göre 30 günlük bir izin süresi var. Ancak İş Kanununda özellikle doktorlara ilişkin izinle ilgili bir madde var mıdır ?

Diğer bir soru;

Bir de mahsup izin kullanımı ile ilgili bir kanun maddesi var mıdır düzenlenmiş bulunan ? Yani işçinin ilk 1 yılını iş yerinde doldurmadan izin kullanmasındaki durumu gibi ?

İş Kanununda bunlarla ilgili hiçbir düzenlemeye rastlamadığımı söylemeliyim ama belki doğru yerlere bakmıyorumdur. Ufak da olsa bir yol gösterebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Tabipler odasına bağlı, ancak özel sektörde çalışan hekimlerin izin durumunu soruyorsunuz sanırım.

Hekimler; çalıştıkları kurumun (işyerinin) tabi olduğu yasaya göre yıllık izin hakkını kullanırlar. Gerek kısmi süreli olsun ve gerekse çağrı üzerine çalışan olsun, hekimler diğer tam süreli çalışanlar gibi 1 yıllık çalışma süresi sonunda yıllık izne hak kazanırlar. Kısmi süreli de olsa yıllık izin bakımından ayrı bir işleme tabi tutulamazlar. (Yıllık izin yönetmeliği Md. 13)

Diğer sorunuza cevap olarak; İşveren, talep halinde bir sonraki yıllık izinden mahsup etmek üzere yıllık izin verebilir. Kişi yıllık izne hak kazandığında kullanılan izni mahsup edebileceği gibi, etmeyebilir de... Bu tamamen işveren takdirindedir.

Kolay gelsin.