Mesajı Okuyun
Old 21-10-2011, 23:36   #2
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;
5 yaşındaki bir çocuk tabiki anne bakım ve şefkatine muhtaçtır ve anne yanında kaldığı sürenin mümkün olan en yüksek süre olması gerekmektedir fakat cocuğun babası ile ilgili kişisel düzenlemeleri her ne kadar size uzun gelmiş olsa da, belirlenen süreler gayet makul görünmektedir zira hala evli dahi olmuş olsanız çocuğunuzun sizinle ve babası ile yalnız,özel zaman geçirmeye kısacası annesi ve babasına ihtiyacı vardır. Ancak düşündüğünüz gibi çocuğunuzun gelişimde ters giden birşeyler olması durumunda kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak dava açabilirsiniz.

Kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir dava açmanız durumunda, davada mahkemece ilk önce çocuğun menfaati araştırılacaktır.

İddia ettiğiniz gibi çocuğunuzun gelişiminde ters giden bir şeylerin olduğu dava içinde tespit edilmeli ve tespit edilen durumun ne şekilde iyileştirilmesi gerektiği yani çocuğun anne veya babasında hangi koşullarda kalması ve diğeri ile ilişkisinin yeniden ne şekilde değiştirilmesi gerektiği değerlendirilmelidir.

Mahkeme bu tespitler için konusunun uzmanlarından görüş ve rapor almak zorundadır.Bunun için de çocuğun babası ile yalnızken ilişkisi ve durumu(hal ve tavırları), sizinle beraberken durumu karşılaştırmalı olarak incelenebilir veya üçünüz beraberken çocuğun davranışları gözlemlenebilir.

Yine sizinle yaşadığı ortam ve baba ile yaşaması halinde yaşayacağı ortamın fiziki ve sosyal koşulları ile çocuk üzerindeki etkileri araştırılacaktır.

Tüm yapılan araştırmalar, uzman kişilerin gözlem ve bilgiye dayalı raporları, dosyada ki deliller değelendirilerek kişisel ilişkinin nasıl olması gerektiğine karar verebilecektir.

Her aşamada bir avukattan doğrudan hukuki destek almanız gerektiğini hatırlatırız.

Kahdeme gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılar