Mesajı Okuyun
Old 12-10-2011, 12:12   #3
Nil Şeker

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.kadirpolat
Tek bişey diyerek sizi uyarmak istiyorum;

eğer bu çocuklar, babaannesinin ve dedesinin sağlık sigortasından yararlanmış iseler, nitelikli dolandırıcılık suçlaması ve davası ile karşı karşıya kalacağınızı söylem isterim. Resmi evrakta sahtecilik ve soybağını değiştirme suçları da var ama bunlar muhtemelen zamanaşımına uğramıştır.

İlk başta olacakların hesabını yapmanızı öneririm.

Konuyla ilgili olarak da;
Her iki çocuk için de dava açmanızı ancak veli veya vasileri tarafından yapılabilir. Bu anlamda öncelikli olarak nüfus davasına yönelmeniz gerekmekte. İş kazalarında 10 yıllık zamanaşımı süresi olduğundan bence bu işleri yetiştirmenizde sıkıntı olmaz. Öncelikli olarak anne ve diğer çocuk için dava açın ancak dava dilekçesinde, babaannenin yanındaki çocuğun durumunu belirtin.
Tekrar Merhaba,

Çocuk doğduğundan itibaren, aslında dedesi olup babası gibi görünen dedesinin sigortasından yararlanmıştır.Fakat zaten biyolojik babası olan şahısta çocuk doğduğundan beri sigortalı olarak çalışmıştır.Yani gerçek babasının çocuğu olarak görünseydide onun sigortasından faydalanacaktı.Amacın bu olmadığı ortada.Yine de dolandırıcılık suçlaması olabilir mi?