Mesajı Okuyun
Old 10-10-2011, 22:23   #1
av.13

 
Varsayılan Sürücü kursunun ruhsatının iptal edilmesi sebebi ile 1998 yılında verdiği tüm sürücü belgelerinin iptal edilmesi

Merhabalar,

Bursada yaşayan ilkokul mezunu şahıs ehliyetini kaybediyor. 16 Ağustos 2011 tarihinde, Yeniletmek amacı ile Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne gidiyor. Burada 1998 yılında İstanbul Bakırköyde bir sürücü kursundan aldığı ehliyetin, sürücü kursunun usulsüzlük yaptığının tespiti üzerine ruhsatının iptal edilmesi sebebiyle, sürücü belgesinin iptal edildiğini öğreniyor. Ayrıca ilkokul mezunlarının sürücü belgesi alması yeni düzenleme ile mümkün olmadığından, yeniden sürücü belgesi almasının da mümkün olmadığı söyleniyor.

Gazete arşivlerinden öğrenebildiğimiz kadarıyla Bakırköyde 5 adet sürücü kursunun usulsüz ehliyet dağıtması ve hangi belgelerde usulsüzlük olduğunun tespit edilememesi üzerine 1998 yılında verdiği yaklaşık 10.000 adet sürücü belgesi iptal edilmiş. Ancak her nasıl olduysa sürücü bu zamana kadar hiçbir şekilde haberdar edilmemiş. Öğrenme tarihi de ilkokul mezunlarının ehliyet almasına engel olan 5 temmuz 2011 de yürürlüğe giren düzenlemeden sonra olduğundan gerçekten de yeniden ehliyet almak için işlem de yapamıyor.

Bu durumda sürücünün kazanılmış hakkı olması sebebi ile iptal davası açılması yerinde midir, yeniden sınava giriş hakkı tanınmasını sağlayabilir mi, sonuç verir mi emin olamadığımdan siz meslektaşlarıma danışmak istedim.

Teşekkürler..