Mesajı Okuyun
Old 10-10-2011, 11:06   #6
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Benden de size bir soru:

6570 sayılı yasanın 11. maddesi kiracıya (ve SADECE kiracıya) kira sözleşmesinin süresi sona erdiğinde TEK TARAFLI ve karşı tarafın muvaffakatine ihtiyaç göstermeden sözleşmeyi fesh etme hakkı vermiştir.

BK'nın sözleşme serbestisi ilkesi gereği müvekkilinizin imzaladığı sözleşmedeki şartlar ile bağlı olduğu gerçeğini gözardı etsek DAHİ, anlaşmadaki bu artış şartı müvekkiliniz için bu kadar katlanılmaz hale geldiyse 2006 yılından bu yana niçin bu hakkını kullanmadığını nasıl açıklayacağız?

Görüşüme itiraz eden meslektaşlar olacağına hiç şüphem yok ve tartışmaya girmeye niyetim olmadığını da peşinen arz ediyorum, ancak benim hukuki görüşüm müvekkilinizin imzaladığı sözleşme ile bağlı olduğu şeklindedir. Özellikle de müvekkilinizin -büyük ihtimalle- "tacir" olduğu da dikkate alırsak.

Daha önceki tartışmaları kastediyorsanız, burada durum farklıdır.

Sayın Ceşenkul'un savunduğu görüşü bir şekilde savunabilirim. "Kira parasında ihtilaf varsa" katılırım. Ancak sorudan anlaşıldığı kadarıyla, bu konuda ihtilaf olmadan kira paraları yatırılmıştır. Bu nedenle sizin ve Sayın Güntay'ın yazdıklarına katılmaktayım.

Kısaca, davanın kazanılma şansı yoktur.