Mesajı Okuyun
Old 08-10-2011, 22:33   #10
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan kişiye özel
Merhabalar,
Müvekkilimin oturduğu lüks sitede bir sokak köpeği var ve site sakinlerinden bazıları ona yemek ve su veriyormuş. Müvekkilimin rottweiler cinsi köpeğiyle kavga etmişler (müvekkilimin köpeği insanlarla çok iyi anlaşıyor ve arkadaş canlısı ancak diğer köpeklerle sosyal değil) müvekkilim, kendi köpeği güçlü olduğundan sokak köpeği zarar görmesin diye tasmasını bırakmamış ve sokak köpeği müvekkilimin köpeğini kuyruğundan yaralamış ve köpeği 1 hafta antibiyotik tedavisi görmüş. müvekkilim birkaç kez belediyeyi aramış ve belediye o köpeği siteden almaya geldiğinde hayvanları koruma derneğine üye olan bir site sakini belediyenin köpeği almasına engel olmuş ve hala köpeğe yiyecek su verip site içerisinde besliyor ve belediyenin almasına engel oluyormuş. Bunun üzerine müvekkilim ve bu şahıs sitede kavgaya tutuşmuşlar ve müvekkilime bir çok kez hakaret etmiş. Hakaret davası açacağız ancak sormak istediğim; belediye nasıl olur da bu şahsın lafıyla şikayete rağmen köpeği sitede bırakır? Bu durumla ilgili ne yapılabilir? Belediye her geldiğinde bu şahıs sokak köpeğini almalarını engelliyormuş.

Ben de görüşümü yazayım. Ama ne yazık ki böyle konular olunca salt hukuki görüşümü yazamıyorum.
Ne amaçlanıyor; önce onu anlayalım:

Alıntı:
Yazan kişiye özel
Müvekkilimin oturduğu lüks sitede

Hımm.. Evet, lüks bir site. Sokak köpekleri lüks sitelere yakışmaz elbette.

Alıntı:
Yazan kişiye özel
bir sokak köpeği var ve site sakinlerinden bazıları ona yemek ve su veriyormuş.

Aman ne fena! Demek bir sokak köpeğine yemek ve su veriyormuş ha! Ne büyük suç! Oysa aç ve susuz bıraksalar kendi kendine ölecek ya da başka yere gidecek, sorun çözülecek. Cık cık cık!

Alıntı:
Yazan kişiye özel
Müvekkilimin rottweiler cinsi köpeğiyle

Sokak köpeği, neden sokak köpeğidir? Bir cinsi olmadığı için mi? Bir sahibi olmadığı için mi? O da sokak köpeği olmasaymış canım!

Alıntı:
Yazan kişiye özel
Müvekkilimin rottweiler cinsi köpeğiyle kavga etmişler (müvekkilimin köpeği insanlarla çok iyi anlaşıyor ve arkadaş canlısı ancak diğer köpeklerle sosyal değil)

Sorun sokak köpeğinde mi şimdi?

Alıntı:
Yazan kişiye özel
müvekkilim, kendi köpeği güçlü olduğundan sokak köpeği zarar görmesin diye tasmasını bırakmamış

Böyle düşünceli biri, sokak köpeğinin oradan uzaklaştırılmasını neden ister ki?

Alıntı:
Yazan kişiye özel
sokak köpeği müvekkilimin köpeğini kuyruğundan yaralamış ve köpeği 1 hafta antibiyotik tedavisi görmüş.

Belki de köpekler serbest olsaydı anlaşacaklardı. Ya da yaralanan köpek bugüne dek diğer köpeklerle haşır neşir olabilseydi... Üzücü bir durum olmuş.

Alıntı:
Yazan kişiye özel
müvekkilim birkaç kez belediyeyi aramış ve belediye o köpeği siteden almaya geldiğinde hayvanları koruma derneğine üye olan bir site sakini belediyenin köpeği almasına engel olmuş ve hala köpeğe yiyecek su verip site içerisinde besliyor ve belediyenin almasına engel oluyormuş.

Bak sen! Ne karışıyormuş o?

Alıntı:
Yazan kişiye özel
Bunun üzerine müvekkilim ve bu şahıs sitede kavgaya tutuşmuşlar ve müvekkilime bir çok kez hakaret etmiş.

Anlaşılan sokak köpeği, kendisiyle ilgili olmayan bir husumetin kurbanı oluyor.

Alıntı:
Yazan kişiye özel
sormak istediğim; belediye nasıl olur da bu şahsın lafıyla şikayete rağmen köpeği sitede bırakır? Bu durumla ilgili ne yapılabilir? Belediye her geldiğinde bu şahıs sokak köpeğini almalarını engelliyormuş.

Geldik asıl soruya. Buna yanıt veremeyeceğimi söylemiştim.

Sayın kişiye özel,
Yazdıklarımın sizinle ve müvekkilinizle ilgisi yok; zira ikinizi de tanımıyorum. Ama sokak köpeklerini tanırım. Aşıları yapılmışsa (kulağındaki küpeden anlayabilirsiniz), kimseye zararları olmaz. Bir saldırı durumunda elbette köpekçe davranırlar ve kendilerini savunurlar.
Sokak köpeklerini rahat bırakalım lütfen. Onların ne sıcak yuvaları var, ne de yarın karınlarının doyacağının garantisi.
Unutulmasın: Sokak köpekleri, biz insanların sokağa attığı köpekler ve onların yavrularıdır.