Mesajı Okuyun
Old 07-10-2011, 12:21   #2
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;
Uygulamada sık sık karşımıza çıkan sorunlardan bir tanesi ne yazık ki yaşadığınız durumdur. Ülkemizde ki işsizlik nedeniyle vatandaşlarımız yurtdışına çalışmak amacıyla gitmekte ve koca yurtdışına çıkar çıkmaz o ülkenin cazibesine kendisini kaptırmakta ve ailesini unutup yüzüstü bırakmatadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, eşinizin size boşanma davası açması durumunda olayınızda anlattığınız gibi eşinizin kusuru sizden daha fazla ise açılan davaya itiraz hakkınız vardır.

Sizin de boşanmayı talep etmeniz durumunuda;

Eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda KUSURLU olduğunu kanıtlamanız gerekecektir. Anne babanız dahil en yakın akrabalarınızın ve arkadaşlarınızın ve komşularınızın tanıklığından yararlanabilirsiniz.

Ayrıca boşanma davası ile birlikte maddi ve manevi tazminat, dava tarihinden itibaren TEDBİR nafakası, boşanmaya karar verilip kesinleşmesinden sonra devam etmek üzere de YOKSULLUK nafakası ve çocuğunuzun velayetinin tarafınıza verilmesine hükmedilmesini isteyebilirsiniz.

Çocuğunuzla ile ilgili bakımı ve yetiştirilmesi için İŞTİRAK NAFAKASI na hükmedilecektir.

Ancak hak kaybına uğramamak için, her aşama bir avukattan DOĞRUDAN hukuki destek almanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise,bulunduğunuz yer İl Baro'su müracaatınız halinde tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti sağlayabilecektir.

Kahdeme gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Saygılar