Mesajı Okuyun
Old 04-10-2011, 08:55   #16
eser_29

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan eser_29
Bu işi ya bi hakkın yerine getirip çatır çatır iş göreceksiniz yahut silik bir avukat olacaksınız. Belki silik olarak çok iş yapacaksınız, memurlarla "kanka" olacaksınız lakin asla "AVUKAT" olamayacaksınız.

Asla avukat olamayacaklardan kastım daha kendi hakkını koruyamayıp, hakkını aramıyor iken başkasının vekilliğini üstlenenleredir. Benim şu kadar dosyam var, falanca icra dairesi ile aramız açılır ise işimiz görülmez diye kendisine veya stajyerine yahut yanında çalışan avukata gösterilen muameleye sus pus olanlaradır. Kimse kusura bakmasın, Barolar Birliği'ne göre avukat olabilirler lakin bana göre avukat değiller, asla. Yoğun şekilde İcra Takibi yapan ve Kurumsal takiplerle ilgilenen bir çok kişi memurların oyuncağı gibi olmakta besi görmeyip tahsildar konumuna düşürüyor kendisini.

Benim yazdığım müzekkereyi eften püften sebeple beğenmeyip, böyle müzekkere mi olur diye seviyesizce çemkiren adamın önüne o gün sadece 10 tane müzekkeresiz talep açıp pulunu da iliştirince anlıyorlar hanya'yı konya'yı. Ve bir daha ki sefere üslubunca varsa eksiklik onu söylüyorlar yahut kendileri düzeltiyorlar. Memur düşman değil, o da işini yapmakta. Ben memurun işi kolaylaşsın, daha hızlı çalışılsın diye müzekkereleri de hazırlıyor isem ve buna rağmen iş yükünden dem vuruluyor ise işi kuralına göre oynarız.

İlk mesajımda bahsettiğim olaydaki memur, açtığım 20 talebin imzasını gözünün önünde tekrar atmamı istediğinde ya taleplere görüldü yapmasını ya da şikayet edeceğimi, bana gözünün önünde imza attırma gibi bir hakkı olmadığını, imzaların bana ait olduğunu, masasından kalkıp bankoya gelip dosyalara görüldü yapmasını söylediğimde çıkar yol bulamayınca dosyaları masama getir diye emrettiğimde buna karşı çıkıp masasına gitme gibi bir mecburiyetimin olmadığını ama onun bankoya gelip dosyayı alması gerektiğini yüksek sesle söylediğimde "meslektaş" dediğim kişiler ya yanımda olmalılar ya da bankonun öte tarafındaki yerlerini almalılar. Ya avukat ya değil.

Not: Teşekkür notundan gelen itiraza binaen bu mesajı yazıyorum.