Mesajı Okuyun
Old 30-09-2011, 23:33   #6
BALDIRAN

 
Varsayılan

Mücerretlik ve senet konusunda, alacaklı, alacağının varlığını bir kambiyo senedine dayandırıyorsa, artık menfi tespit davasında, esas ilişkiye girilemez diye düşünüyorum vemücerretlik ilkesi gereği burada esas ilişkinin (satım/karz/ariyet vs.) tartışmasına girilmez, daha doğrusu, alacaklı, böyle bir esas ilişkiyi ispatlamak zorunda değildir. Soyutluluk ilkesine dayanabilir diye düşünüyorum.
Meslektaşımızn sorusuna dönersek, dar yetkili icra mahkemesinde yapılan bilirkişi incelemesi, menfi tespit davasına bakan mahkeme için yeterli değildir, tam tersine, Yargıtay'talep varsa yeniden bilirkişi incelemesi yapılmalı diyor.
Sayın üstadlarım Suat ERGİN'in, bir başka kurumdan inceleme talep edin önerisine, Ömer GÜNTAY2ın başka belgeler getirtin önerisine aynen katılıyorum, bu öneriler çok işinize yarayabilir.
Husumet, hayatın olağan akışına aykırılık, meslektaşlarımın söylediği gibi tanık beyanları ve savcılığa yapılacak suç duyurusu ve sahtelik iddiası temel savunmalarınız olmalıdır kanısındayım.Kolaylıklar dilerim.